Spolek OKO

OKO ZA OKO A SVĚT BUDE SLEPÝ

Irena Budweiserová – Vánoční koncert

▶ 9. PROSINCE (PÁTEK) 2022 OD 19:30

Navazujeme na velmi úspěšný koncert před sedmi lety a opět u nás vystoupí paní Irena Budweiserová. Irena nejčastěji vystupuje v duu s vynikajícím kytaristou a zpěvákem Jakubem Rackem. Před časem ale potkali skvělého mladého japonského violoncellistu Keishiro Mikawu, se kterým se domluvili na občasném společném vystupování. Vznikl program, ve kterém tři sólisté s různými hudebními kořeny dali vzniknout zajímavému pohledu na gospel, blues, folkové balady, spirituály, vánoční koledy i autorskou hudbu.

Irena Budweiserová (zpěv) byla 30 let členkou skupiny Spirituál Kvintet. Účinkovala v muzikálech (Babylon, Sny svatojánských nocí, Svět plný andělů a Romeo a Julie). V Národním divadle zpívala v Oratoriu Bastard. Podílela se na celé řadě nahrávek se souborem Spirituál kvintet, Janem Spáleným, Rangers nebo s Big bandem Josefa Vejvody, Vydala zatím 10 sólových CD, některé z nich byly nominovány na ceny Jazzový Kája a Anděl.

Jakub Racek (el. kytara) prošel skupinami mnoha žánrů, jazz, bluegrass, rockabilly atd. Bluegrassová asociace ČR ho 5x vyhlásila kytaristou roku. V roce 1998 získal na mezinárodní soutěži bluegrassových skupin ve Vídni pořádané americkou SPBGMA ocenění „Best guitar player“. Byl členem pražského Monogramu a rakouského Nuggetu. S I. Budweiserovou hraje na elektrickou kytaru, s použitím zajímavých efektů dokáže vyplnit prostor tak, že písně působí plně a evokují celou kapelu.

Keishiro Mikawa (violoncello) se narodil ve městě Fukuoka. Hře na klavír se věnuje od 5 let a na violoncello od 10 let. V roce 2011 zahájil svá studia na střední metropolitní umělecké škole v Tokiu, obor klavír. Po roce změnil obor na violoncello. V roce 2014 začal studium na hudební fakultě Tokijské univerzity, kde absolvoval v roce 2018.

V roce 2017 získal 2. cenu (Golden Egg) na “Hama no JACK” – Yokohama. V roce 2018 získal 3. cenu v mezinárodní soutěži Petrof International Summer Festival. V roce 2020 hrál na úvodním koncertě festivalu Mladá Praha. Studoval pod vedením prof. Y. Maruyama, M. Unno, M. Nishiya. Absolvoval mistrovské kurzy u prof. Michala Kaňky, nyní studuje na HAMU u prof. Tomáše Jamníka. Je také členem Pražské komorní filharmonie.

Takhle vypadal koncert před 7 roky. Letos bude ale jiný…

Poznámka pro pamětníky: Sestříhaný záznam začíná úvodním slovem pořadatele z toho důvodu, že jsme tehdejším (2016) vedením radnice /K. Jakob Čechová, Slezák, Roušar, Jeníček, Jenšovská, Hartman …/ byli po koncertě hloupě a dlouhodobě napadáni za údajné opomenutí loga či zmínky městské části na propagačních materiálech aj. a poděkování za přidělení finanční podpory koncertu.
Podpora byla schválena (podzim 2015) veřejně na zastupitelstvu, které tehdy nahrazovalo jednání rady MČ, kterou městská část několik dlouhých týdnů neměla z důvodu probíhajícího politického puče na radnici. Toto pomlouvačné napadení se ale nezakládalo na pravdě.
Hned po schválení finanční podpory tehdejší předseda spolku celému zastupitelstvu poděkoval a jeho vystoupení lze dohledat v oficiálním videozáznamu z jednání. Logo MČ bylo uvedeno na plakátech, jeden z nich byl otištěn i v radničním periodiku u článku ke koncertu a bylo i na programu koncertu.
Byli jsme i ve zprávách rady MČ v Újezdském zpravodaji (5/2016) dehonestováni, že jsme nikdy v minulosti nepoděkovali za nemalé částky, kterými nám MČ přispěla na činnost, což je prý přímým porušením smluvních podmínek dříve poskytnuté grantové podpory. To bylo nejen hloupé, ale i absurdní, protože jsme nejen nikdy žádné jiné finanční prostředky od MČ v minulosti neobdrželi, ale ani nemohli. Vznikli jsme totiž až na jaře roku 2015!
Po několika měsících starostka vystoupila na zastupitelstvu s tím, že jsme obdrželi podporu ve výši 13 tis. Kč, ač se jednalo o 10 tis. Kč… A ve finále nás s kolegy obvinila, že jsme nepoděkovali v našem Magazínu OKO, což je údajně též přímým porušením smluvních podmínek. Šlo o jedinou propagaci, kde jsme městskou část nebo její logo neuvedli. Ovšem. Do té doby jsme děkování a uvádění loga MČ dělali z naší vrozené slušnosti, protože městská část nám poslala peníze, aniž by s námi uzavřela jakoukoliv smlouvu! Takže my jsme nejen neznali smluvní podmínky, kde je uvádění finanční podpory a loga stanoveno jako povinnost, ale ani jsme se k ničemu takovému smluvně, ani jinak, nezavázali…
Vstřícné a mírové úvodní slovo pořadatele, ve kterém je městská část dokonce zařazena mezi nové přátele, je v příkrém rozporu s nepochopitelnou a neuvěřitelnou reakcí politické moci vůči malému a zdánlivě bezbrannému spolku…
Naštěstí po volebním pádu (2018) starostky Čechové (Slezáka, Jeníčka aj.) doba totalitního temna skončila.

   PŘEDPRODEJ A PRODEJ VSTUPENEK   

Bez místenek, kdo dřív chodí, ten líp sedí…

Členové a registrovaní příznivci Spolku OKO mají vstup zdarma,
akce je finančně podpořena MČ Praha 21 a záštitu nad koncertem převzal pan starosta Milan Samec.

Předprodej v Újezdě nL

Cena vstupenky: 250,- Kč

Kamenné obchody

oblast Blatova:
Romantika,
Račiněveská 2444, 776 659 653


oblast centra:
Knihkupectví Nad Lesy,

Staroújezdská 45, 777 774 117


oblast sídliště Rohožník:
Chovatelské potřeby,
Malešovská 1652, 608 982 295

Předprodej bude:

  • zahájen v úterý 15. 11. 2022
  • ukončen v pátek 9. 12. 2022 odpoledne

Prodej před divadelním sálem

Cena vstupenky: 300,- Kč

Prodej bude:

  • zahájen v pátek 9. 12. 2022 v 19:00 (otevření vstupu do sálu)
  • ukončen v pátek 9. 12. 2022 v 19:30 (budova bude uzavřena)

 

On-line přes smsticket

Cena vstupenky: 275,- Kč

Předprodej bude:

  • zahájen v pátek 4. 11. 2022
  • ukončen v pátek 9. 12. 2022 (tento předprodej bude ukončen v 18 hodin)
Předprodej akce

Převodem na náš bankovní účet

Cena vstupenky: tento předprodej je pozastaven

Počet zakoupených vstupenek = násobek ceny vstupenky (hromadná vstupenka). Do VS, SS nebo poznámky uveďte tel. číslo na mobil, se kterým přijdete na koncert. Nutné, kvůli ověření. Mailem nás současně informujte o provedené platbě s uvedením tel. čísla. My vám mailem potvrdíme zaplacení vstupného. Mail a bankovní účet kontrolujeme obden.

Bankovní spojení: 2200826164 / 2010
Kontaktní e-mail: spolekoko@seznam.cz

Předprodej bude:

  • ● zahájen v pátek 4. 11. 2022
  • ● ukončen ve středu 7. 12. 2022
  • ● pro platbu z Fio banky bude poslední den platby pátek 9. 12. 2022 do 14 hodin

Pohodlný a jednoduchý nákup vstupenky

▼       ▼      ▼     ▼    ▼   ▼  ▼ ▼ ▼  ▼   ▼    ▼     ▼       ▼       ▼

Program

Program je v papírové podobě podélně uprostřed přeložený. Má 4 sloupce a tzv. obálka (vnější část programu) v nepřeloženém stavu začíná vlevo sloupcem č. 4 a vpravo je sloupec č. 1.

 

KDE NAJDETE DIVADELNÍ SÁL?

Divadelní sál při Masarykově ZŠ se nachází v budově I. stupně, vchod je ale z boku budovy (od lesa) z Čentické ulice. Přímo před školou je autobusová zastávka Hulická, asi 100 m dál je zastávka Újezd nL.

Můžete také přijet z centra Prahy vlakem z Hl. nádraží, z Masarykova nádraží či z Prahy  – Libně do zastávky Praha – Klánovice a pak jít cca 15 minut pěšky nebo jet jednu stanici některým z autobusů. Z opačné strany vlaky jezdí ze směru Úvaly, Český Brod.

Adresa: Staroklánovická 230, Praha 9, Újezd nad Lesy
Email: spolekoko@seznam.cz
Telefon: (+420) 602-270-253

Loading

POSLEDNÍ VLOŽENÉ PŘISPĚVKY NA ÚVODNÍ STRÁNKU