CLIVE BUNKER (UK)
ex Jethro Tull

26. ČERVNA 2023 (PONDĚLÍ) OD 20:00

Riki Massini and the Bonus Track Band with Clive Bunker from Jethro Tull

Riki Massini and the Bonus Track Band with Clive Bunker from Jethro Tull je spojení dvou vynikajících hudebníků pro koncertní šňůru po ČR. Vystupují v ní fenomenální italský kytarista Riki Massini a jeden z nejlepších bubeníků historie vůbec, zakládající člen slavné britské skupiny Jethro Tull (nejproslulejší hard-folk rockový soubor) z anglického Blackpoolu, legendární sir Clive Bunker. Kromě autorské tvorby uskupení a bubenických sól, uslyšíte i velké hity Jethro Tull z doby Bunkerova působení v kapele. Turné proběhne v rámci ČR v podstatě jen na Moravě a vyvrcholí koncertem v Čechách, jediným v Praze, na Praze 9 – Újezd nad Lesy, kam se snadno a rychle dostanete i z centra – viz informace u mapky níže.

Clive Bunker

se připojil k právě vznikajícím Jethro Tull a působil v nich v těch nejlepších letech až do roku 1971, kdy po veleúspěšné čtvrté LP desce „Aqualung“ kapelu opustil. Je podepsán pod největšími hity kapely jako Locomotive Breath, Aqualung, My Sunday Feeling (viz videa), Bourrée, atd. a je až k nevíře, jak tenhle chlapík ve svém věku ještě válí na bicí. Přesto je nutné počítat s tím, že poslední koncert u nás by mohl být i jeho posledním v ČR. Proto doufáme, že bude i možnost se s Clivem vyfotit, nechat si podepsat LP či plakát a divadelní sál zažije skvělou atmosféru a kulturní zážitek.

Clive koncertoval a nahrával například s “Blodwyn Pig”, “Jude”, “Manfred Mann” a na jeho sólovém albu „Awakening“ (1998) se znovu sešel s Ianem Andersonem a Martinem Barré.
Nevýhodou všech ukázek je, že právě bicí nástroje mají v reálu výrazně lepší zvuk, než jaký je slyšet z většiny koncertních záznamů v noteboocích apod.
Informace k C. Bunkerovi najdete i přímo na stránkách Jethro Tull.

Dokument o Clive Bunkerovi

Locomotive Breath
Clive Bunker a Riki Massini – současnost

Videoklip hitu Aqualung z roku 1971
bicí nástroje – Clive Bunker – minulost s Jethro Tull

Dharma For One – part 2, jedno z nejlepších sól na bicí
festival Isle of Wight 1970 – Jethro Tull

Rozhovor Fans Clubu Jethro Tull Czechoslovakia
s Clivem Bunkerem po vystoupení v Kolíně před 4 roky

clive_bunker_interview

Riki Massini

je jeden z nejlepších italských kytaristů – bluesmenů. Absolvoval turné ve Velké Británii, Švýcarsku, Irsku, Holandsku, Norsku, Francii, Číně a USA. Kromě Clive Bunkera byli jeho spoluhráči například Gary Pickford Hopkins (Rick Wackeman, Wild Toukey), Lousiana Red, Tommy Emmanuel, Paul Jones (The Blues Band) Graham Walker (bubeník Gary Moore), Gleen Cornick (Jethro Tull), Geoff Whithehorn (Paul Rodgers Band) a skvělý baskytarista John (Guinness) Gordon s Ericem Claptonem.
Se svojí kapelou vystupuje na nejdůležitějších festivalech, kde reprezentuje Itálii. Například na “Chicago Blues Festival”, kde koncertoval s chicagskou legendou Fernando Jonesem v Grant Parku Jackson & Columbus, což je pravděpodobně nejvýznačnější bluesový festival na světě. Vystupoval také jako předkapela velikánů – Joe Cocker, Jethro Tull, Joe Bonamassa, Scott Henderson, Mick Taylor, Ike Turner, Energie Zero Bell (Thin Lizzy), atd.
Zahrál si i na jedné z nejslavnějších scén světa – “The Cavern Club” v Liverpoolu.

Riki Massini – Six Scoops Boogie (Scuttle Buttin’)

My Sunday Feeling
Clive Bunker a Riki Massini – současnost

Oliviero’s Shuffle
Riki Massini

ABC ֍    PŘEDPRODEJ A PRODEJ VSTUPENEK    ֍ ABC

Nečíslovaná místa k sezení. Kdo dřív chodí, ten líp sedí…

Členové a registrovaní příznivci Spolku OKO a spolkem pozvaní hosté mají vstup zdarma.

Předprodej v Újezdě nad Lesy (Praha 21 resp. 9)

Zvýhodněná cena vstupenky: 500,- Kč do vyprodání.

Základní cena vstupenky: 600,- Kč do vyprodání.

Poslední vstupenky: 650,- Kč do vyprodání.

Kamenné obchody

Blatov: Romantika, Račiněveská 2444, 776 659 653

centrum: Knihkupectví Nad Lesy, Staroújezdská 45, 777 774 117

Rohožník: Chovatelské potřeby, Malešovská 1652, 608 982 295

Předprodej bude:

• zahájen v pátek 10. 2. 2023
  • ukončen v pondělí 26. 6. 2023 odpoledne

Prodej před divadelním sálem

Cena vstupenky: 750,- Kč.

Prodej bude:

• zahájen v pondělí 26. 6. 2023 v 19:30 (otevření vstupu do sálu)
  • ukončen v pondělí 26. 6. 2023 v 20:00 (budova bude uzavřena)

On-line přes smsticket

Zvýhodněná cena vstupenky: 533,- Kč do vyprodání.

Základní cena vstupenky: 639,- Kč do vyprodání.

Poslední vstupenky: 692,- Kč do vyprodání.

Předprodej bude:

• zahájen ve středu 28. 12. 2022
  • ukončen v pondělí 26. 6. 2023 (tento předprodej bude ukončen v 18:00 hodin)

Poznámka: Cena vstupenky je už s poplatkem za prodej. Poplatky za transfer a avíza se mění podle vaší volby druhu platby a zasílání SMS. Aktuálně nejčastější variantou je zvýšení ceny vstupného o 10,- Kč nebo o 16,- Kč.

Pohodlný a jednoduchý nákup vstupenky

▼       ▼      ▼     ▼    ▼   ▼  ▼ ▼ ▼  ▼   ▼    ▼     ▼       ▼       ▼

Jedna společná, ne tolik známá skladba. Ale povedená.
Riki Massini and Clive Bunker – A Million Miles Away (Rory Gallagher)

KDE NAJDETE DIVADELNÍ SÁL?

Divadelní sál při Masarykově ZŠ se nachází v budově I. stupně, vchod je ale z boku budovy (od lesa) z Čentické ulice. Přímo před školou je autobusová zastávka Hulická, asi 100 dál zastávka Újezd nad Lesy.

Můžete také přijet z centra Prahy vlakem z Hl. nádraží, z Masarykova nádraží či z Prahy  – Libně do zastávky Praha – Klánovice a pak jít cca 15 minut pěšky nebo jet jednu stanici některým z autobusů. Z opačné strany vlaky jezdí ze směru Úvaly, Český Brod.

Adresa: Staroklánovická 230, Praha 9, Újezd nad Lesy
Navigace: Zadejte si ulici Čentická 2442