Školství v Újezdě

Na této stránce Vám budeme přinášet veškeré informace kolem újezdského školství. Najdete zde naše články z Magazínu OKO, komentáře, příspěvky, prostě vše, co se dotýká naší školy. Je něco shnilého v našem školství, proto je již delší dobu naše škola a veškeré dění kolem v hledáčku Spolku OKO. Zde je nutné si také uvědomit, že naší školu ovlivňuje i zřizovatel, tedy vedení naší radnice. Největší neuvěřitelností je ovšem to, že radniční Zpravodaj zcela ignoruje zásadní události týkající se ZŠ. Jednou z nich je například odvolání ředitele ZŠ M. Kurky z funkce. A tak v našem periodiku suplujeme informace za časopis, který si ze svých daní platíte, a přinášíme alespoň nějaké informace. Ty z „kuchyňky” rady MČ bohužel nemáme.

Informace přímo od zdroje najdete na školním webu nebo na stránkách místníhúřadu v sekci školství a v Újezdském zpravodaji.

Rok 2016

Paní ředitelka zveřejnila na webu školy zprávu o svém půlročním působení v základní škole "Zpráva o prvním půlroce". Přestože ji poslala i do Újezdského zpravodaje, překvapivě nebyla otištěna. To bylo ještě v době původní koaliční rady MČ: Růžička, Zátková, Punová/Kopecký – ANO, Slezák – ČSSD, Čechová – Top 09).

To vedlo k napsání následujícího článku naším zastupitelem:

Následoval "Rozhovor s ředitelkou Masarykovy ZŠ". Je však třeba v něm umět dobře číst. Například žáci si všimli, že časopis nedostali v termínu, jak uvedla pí ředitelka, ale mnohem déle.

Dále v tomto čísle najdete rozhovor s bývalou učitelkou MZŠ, článek o kolech v ZŠ, cenzuře školního časopisu, bajku a úvahu nad udáváním "AKTUÁLNĚ - Masarykova základní škola"

"Co změnilo svět vzdělávání aneb s čím se musí vyrovnávat současný rodič a současná škola", rozhovor s panem Tomášem Feřtkem, spisovatelem, publicistou a novinářem, který se problematice vzdělávání věnuje několik let. Dále zde najdete odpověď na reakci učitelek v ZŠ na bajku "Potrefená husa se vždy ozve".

V posledním školním časopisu byl na téma přínosu absolventských prací (AP) uveřejněn článek žákyně školy a polemika s tímto článkem od pí učitelky Jančové. Úvahu nad absolventskými pracemi žáků najdete také v tomto čísle Magazínu OKO - "Absolventské práce".

A poslední článek popisuje jak se řeší alkohol na naší škole "Alkohol ve škole".

Rok 2015

Náš první článek z Magazínu Oko reaguje na odvolání ředitele Kurky - "Nejasné odvolání ředitele základní školy"

Jak to bylo se jmenováním nové ředitelky Sochůrkové se již asi nedovíme, ale "Konsekvence odvolaných a jmenovaných" jsou zajímavé.

Kdo je viníkem marasmu v újezdském školství ?  Článek „Z bláta do louže“

A ejhle, v listárně Újezdského zpravodaje se objevil příspěvek paní učitelky II. stupně Hany Jančové na téma "Polemika k útokům na Újezdskou školu"